Sika Boom-182 Foam Fix - poliuretán, ragasztóhab szigetelőtáblákhoz

A Sika Boom®-182 Foam Fix egykomponensű, öntáguló, szórófejjel feldolgozható poliuretán hab, mely jól tapad sokféle alapfelülethez. Ideális szigetelő- és gipszkarton táblák hatékony, gazdaságos és tartós ragasztásához.

További információk

Tömeg 1 kg
Kiszerelés

750 ml

Kiszerelés: 
750-ml

4 610 Ft

Kiszállítás 5 munkanap alatt.

TERMÉKLEÍRÁS

A Sika Boom®-182 Foam Fix egykomponensű, öntáguló, szórófejjel feldolgozható poliuretán hab, mely jól tapad sokféle alapfelülethez. Ideális szigetelő- és gipszkarton táblák hatékony, gazdaságos és tartós ragasztásához.

FELHASZNÁLÁS

Alábbiak bel- és kültéri ragasztásához:
▪ Gipszkarton tábla
▪ Extrudált polisztirol (XPS) és expandált polisztirol
▪ (EPS) szigetelőlap
▪ Farostlemez
▪ Parafa szigetelőlap
▪ Kőzetgyapot
▪ Szálcement lapok
▪ Nem szerkezeti épületelemek

JELLEMZŐK / ELŐNYÖK

▪ Egykomponensű, felhasználásra kész
▪ Gyors kötésidő
▪ Egyszerűen feldolgozható szórófejjel
▪ Jó hőszigetelő képesség
▪ Jól tapad számos építőanyaghoz
▪ Alkalmas függőleges és vízszintes feldolgozásra is
A megkötött hab vágható, faragható, csiszolható és festhető

Csomagolás

750 ml-es túlnyomásos flakon gumiszeleppel 12 flakon / doboz

További csomagolási egységekről tájékozódjon az aktuális árjegyzékből.

Szín

Lila

Sika boom® -182 kiadósság:

kb. 23 méter 
750 ml-es flakon (szabadon habosodó, 30 mm átmérőjű hurka)
Vágási idő: kb. 65 perc
Fogásbiztos: kb. 7 perc

FELHASZNÁLÁSI TUDNIVALÓK

ALAPFELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS
Az alapfelület legyen tiszta, ép, szilárd, olajtól, zsírtól, portól, laza vagy homokolódó részektől mentes. A festékbevonatot, a cementiszapot és a gyengén tapadó részeket távolítsa el. A termék jól tapad alapozó és/vagy aktivátor nélkül is a legtöbb építőanyaghoz, pl.: fa, beton, tégla, fém vagy alumínium. Nem hagyományos alapfelület esetén előzetes tapadásvizsgálat elvégzése ajánlott.
Ha az alapfelületen 2 cm-nél nagyobb kiálló részek találhatók, megfelelő eszköz (pl. sarokcsiszoló) segítségével csiszolja le. A tapadás javításához a sima alapfelületet érdesítse elő egy csiszolópapírral (pl. dörzspapír, alumínium oxid, szilícium-karbid vagy hasonló).

FELHASZNÁLÁSI ELJÁRÁS / ESZKÖZÖK
A paneleket érdesítse elő csiszolópapírral, ez javítja a tapadást. Függőleges / vízszintes épületelemek ragasztása esetén támassza ki az elemeket, amíg a termék nem éri el a megfelelő szilárdságot.
Használat előtt alaposan, legalább 20 másodpercig rázza a flakont. Feldolgozás közbeni hosszabb várakozás után ismét rázza fel. Miután felrázta, távolítsa el a kupakot a flakonról. Csavarja fel a fúvókát a szelepre. A kinyomott hab mennyiségét a szelepre kifejtett nyomással tudja szabályozni. Fejjel lefelé tartsa a flakont, miközben kinyomja a habot. A habot 2-3 cm szélességű csíkokban hordja fel a panelekre. A csíkok kb. 25 cm távolságra legyenek egymástól. A hab feldolgozása után 7 percen belül ragassza fel a paneleket. Miután a hab elkezdett kötni, ne mozdítsa el vagy ragassza fel újra a paneleket. Ha a panelt el kell távolítani és újraragasztani, ismét hordjon fel habot az előbb leírtak szerint. A táblák közötti réseket és hézagokat töltse fel a termékkel. A kisebb rések hosszabbító csővel is feltölthetők, ez azonban csökkenti a hab áramlási sebességét. A mélyebb hézagokat több rétegben töltse fel. (* az adott idő +23°C / 50% rel.páratartalom mellett
érvényes - ez az idő rövidülhet magas hőmérséklet/páratartalom esetén és megnövekedhet alacsony hőmérséklet/páratartalom esetén)

 

homepencildatabaseenvelopestorecartphone-handsetphonemap-markerquestion-circle