Akció!

Sikaflex PRO-3 Purform

A Sikaflex PRO-3 Purform az összes műszaki jellemzővel rendelkezik, mely a megbízható és tartós tömítéshez szükséges. A Sikaflex PRO-3 Purform kiemelkedő mechanikai jellemzőket, valamint hosszantartó időjárásállóságot és vegyi ellenálló képességet kínál a hézagmozgások kiegyenlítése és a környezeti hatások csökkentése érdekében. A Sikaflex PRO-3
Purform nyújtja a legjobb teljesítményt padló- és más építőmérnöki hézagok tömítéséhez.

További információk

Tömeg 0,8 kg
Kiszerelés

600 ml

Szín

Betonszürke, Fehér, Fekete

Kiszerelés: 
600-ml

6 785 Ft7 225 Ft

Kiszállítás 5 munkanap alatt.

Padlóburkolatok egykomponensű, nagyteljesítményű hézagtömítő anyaga

Alkalmazás

Sikaflex PRO-3 Purform a legjobb választás teljesítmény, minőség és tartósság szempontjából. A Sikaflex PRO-3 Purform alkalmas vízszintes hézagtömítéshez parkolóházakban, szennyvíztisztító üzemekben, valamint raktárak, gyártási és feldolgozási területek, valamint alacsony károsanyag kibocsátásának köszönhetően tisztaterek padlóinak tömítéséhez. A Sikaflex PRO-3 Purform-mal tömített hézagok amellett, hogy kiegyenlítik a mozgásokat, ellenállóak időjárással, mechanikai igénybevétellel és vegyi anyagokkal szemben is.

Feldolgozási jellemzők

A Sikaflex PRO-3 Purform kitűnő feldolgozási tulajdonságokkal rendelkezik, melyek elengedhetetlenek a hatékony munkavégzéshez és a jó megjelenésű hézagfelületek kialakításához. A Sikaflex PRO-3 Purform-mal dolgozó szakemberek is dicsérik alábbi jellemzői miatt:

 • Feldolgozása nem igényel nagy erőkifejtést, alkalmazása egyszerű és hatékony
 • Nem folyik meg, a tömítőanyag a feldolgozás helyén marad
 • Rövid szálhúzás, vagyis kevesebb piszokkal jár és nem kell takarítani utána
 • Tapadásmentes felület, elsimítása egyszerű, tetszetős megjelenésű felület alakítható ki
 • Csekély szag és alacsony VOC kibocsátás, ezáltal feldolgozása biztonságos, beltéri használatra is alkalmas

 Mechanikai jellemzők

A legtartósabb és legmegbízhatóbb hézagtömítés általában nem azzal a termékkel érhető el, melynek a legmagasabb a vegyi ellenálló képessége, az UV-állósága vagy a mozgási képessége. A legjobb eredményt azokkal a termékekkel lehet elérni, melyek a legjobb kompromisszumot biztosítják a felhasználás, a teljesítmény és a tartósság szempontjából!

A Sikaflex PRO-3 Purform kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, melyek biztosítják a szükséges mozgási képességet, a kiváló mechanikai jellemzőket, az időjárásállóságot, a vegyi ellenálló képességet, a rendkívül alacsony károsanyag kibocsátást és a sokféle alapfelülettel való kompatibilitást.

 • Mozgási képesség: ± 50% (ASTM C 719) és 25 HM osztály (ISO11600)
 • Időjárásállóság: 10 ciklus (ISO 19862), nincs látható repedés 5000 óra után QUV
 • Magas szakítószilárdság: 9 N/mm (ISO 34)
 • Kiváló kompatibilitás: nem hagy foltot sokféle természetes kövön
 • Magas vegyi ellenálló képesség: üzemanyagok és folyékony vegyszerek (MSZ EN 14178-6)
 • Külsős tanúsítványok a közismert vizsgálati hatóságoktól: MSZ EN 15651-4, MSZ EN 14188-2, ASTM C920, stb.
 • Alacsony környezetre gyakorolt hatás: rendkívül alacsony monomer tartalom, időtálló. Legmagasabb EHS tanúsítvány EC1 Plus, A+, M1

Vegyi ellenálló képesség

A padlóhézagok különféle vegyszereknek vannak kitéve, például:

 • Járművekből kifröccsenő anyagok: üzemanyag, olaj
 • Tisztító- és fertőtlenítő szerek: szappanos, erősen savas vagy lúgos folyadékok, oldószerek
 • Szennyvízkezelő üzemekben a különféle ismeretlen vegyi anyagok kombinációjából származó szerves savak
 • A Sikaflex PRO-3 Purform megbirkózik ezekkel!

Sokféle módszer létezik a vegyi anyagok hézagtömítő anyagokra gyakorolt hatásának meghatározására, ennek méréséhez az MSZ EN 14187-6 szabványban leírt vizsgálati módszer ad teljeskörű és reális eredményt. A vizsgálat során a H mintadarabot (alapanyag-tömítőanyag-alapanyag) meghatározott tesztfolyadékba merítik adott időn keresztül, majd 100%-ban megnyújtják.

A mintáknak meg kell őrizniük funkciójukat, rugalmasnak kell maradniuk és nem mutathatnak adhéziós vagy kohéziós hibát. A hézagok az alapfelületből és a tömítőanyagból álló rendszerek, melyeket együttesen kell kezelni. Az MST EN 14187-6 szabvány szerint elvégzett vizsgálatok eredményei alapján a Sikaflex PRO-3 Purform kiváló vegyszerállósággal rendelkezik sokféle alkalmazás és felhasználási terület esetén.

Időjárásállóság

A hézagtömítő anyagnak ellenállónak kell lennie a várható hézag-mozgásokkal szemben, miközben ciklikusan ki van téve az időjárás hatásainak, szélnek, esőnek, hónak, fagynak, magas és alacsony hőmérsékletnek, UV sugárzásnak és más környezeti hatásnak, például tengeri sóknak, ipari szennyezőanyagoknak stb. Mindezek az idő előrehaladtával befolyásolják a tömítőanyag tartósságát.

A Sikaflex poliuretán technológián alapuló Sikaflex PRO-3 Purform-mal tömített hézagok teljesítménye rendkívül megbízható és hosszan tartó.

A Sikaflex poliuretán tömítőanyagok még évek múltán is rugalmasak, elasztikusak és nem keményednek meg. Más hézagtömítő technológiák a kötést követően tovább keményednek, míg végül elvesztik rugalmasságukat és hajlamosabbá válnak a meghibásodásra. A Sikaflex Purform poliuretán az új Purform prepolimerekből épül fel, így ez az újgenerációs Sikaflex PRO-3 Purform kiváló teljesítményt és hosszan tartó stabilitást biztosít még meleg és párás körülmények között is.

A Sikánál nagy energiát fektetünk abba, hogy megbízható, tartós megoldásokat kínáljunk és termékeinket szigorú vizsgálatok alá vessük. Például hosszú távú mechanikai vizsgálatokat végzünk a termékeken kedvezőtlen körülmények közötti tárolást követően, vagy ciklikus nyúlások és összenyomódások, UV sugárzásnak való kitettség után.

Fenntarthatóság

A Sikánál a megbízható, tartós hézagtömítések a fenntarthatóságot képviselik, melyet a Sikaflex poliuretán termékek már évtizedek óta bizonyítanak. A hézagokon keresztül behatoló víz okozta károk felújításával járó fennakadások, költségek és energiaráfordítás nem a fenntarthatóságot szolgálják.

A Sika ügyfeleinek egészsége és biztonsága érdekében arra törekszünk, hogy csökkenteni tudjuk a termékeinkben található káros vegyi anyagok mennyiségét. Még akkor is, ha úgy ítéli meg, hogy a hézagtömítési munkálatok során minimális a vegyi anyagoknak való kitettség, a Sikaflex Purform poliuretán technológiának köszönhetően ez a kitettség még tovább csökkenthető.

A Sikaflex PRO-3 Purform megfelel a legmagasabb VOC követelményeknek (EC1 Plus, A+, M1), oldószermentes és a szabad monomer diizocianát tartalma messze a 2023-as REACH határérték alatt van.

Tanúsítványok

A Sikaflex PRO-3 Purform tömítőanyagot elsősorban azért használják, mert olyan építészek, tervezőmérnökök és más szakemberek munkái alapján lett kifejlesztve, akik megértik ügyfeleik elvárásait a teljesítményre és a tartósságra vonatkozóan. Az embereknek a bizonyítékok számítanak, vagyis az olyan termékek, melyek rendelkeznek a vonatkozó szabványoknak megfelelő engedélyekkel és tanúsítványokkal; valamint a szakértő műszaki támogatáshoz és a referenciákhoz való könnyű hozzáférés, ahogy azt a Sikánál biztosítjuk is.

A Sikaflex PRO-3 Purform számos tanúsítvánnyal rendelkezik és megfelel az összes jelentősebb szabványnak. A Sika olyan műszaki támogatást is biztosít, melyre csak egy globális vállalat képes. Vállalati és helyi szakértőink egyaránt rendelkezésre állnak tanácsadás és támogatás kérése esetén a tesztlaboratóriumainkban, hogy megtalálják a legjobb megoldást több évtizedes tapasztalatuk alapján, melyet a tömítőanyagok terén szereztek.

Alacsonyabb környezetre gyakorolt hatás a fenntarthatóságért

SZÍN

Fehér, betonszürke, fekete, egyéb színárnyalatok rendelésre

CSOMAGOLÁS

600 ml-es unipac

 

homepencildatabaseenvelopestorecartphone-handsetphonemap-markerquestion-circle