Akció!

Sikaflex-11 FC Purform (korábban: Sikaflex-11 FC+)

Poliuretán bázisú, egykomponensű, tartósan rugalmas hézagtömítő- és univerzális ragasztóanyag. Alkalmas függőleges és vízszintes hézagok tömítésére, beton és a burkolat közötti csövek hangszigetelésére, válaszfalak csatlakozásainak tömítésére, varratszigetelésre, fa- és fémszerkezetek tömítésére és szellőztető berendezésekhez. Ragasztóanyagként univerzálisan felhasználható ablakpárkányok, küszöbök, lépcsőfokok, szegélylécek, védőburkolatok, fedőburkolatok és előregyártott elemek ragasztásához.

 • kiváló tapadás számos felületen
 • ütés- és rezgéselnyelő
 • kül- és beltéri használatra

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

300 ml, 600 ml

Szín

Barna, Betonszürke, Bézs, Fehér, Fekete

Kiszerelés: 
300-ml, 600-ml

4 330 Ft6 790 Ft

Kiszállítás 5 munkanap alatt.

A forradalmian új Purform poliuretán technológiával a Sikaflex-11 FC Purform

A poliuretán a szakértők elsőszámú választása, ha nagyteljesítményű ragasztásról vagy tömítésről van szó. Kizárólag a poliuretán tudja azt a szilárdságot, rugalmasságot és tartósságot nyújtani, amire ügyfeleinknek szüksége van az építő- és a gépjármű iparban. A Purform® a Sika új generációs poliuretánja. A Purform® termékek a rendkívül alacsony monomer tartalmuk mellett rendelkeznek az ügyfeleink által elvárt teljesítménnyel is.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

RAGASZTÁS:

 •  Falburkolat és tájépítészeti elemek
 •  Ajtó- és ablakpárkányok, lépcsőburkolat
 •  Díszítőelemek, jelzések

TÖMÍTÉS:

 •  Beltéri tömítés
 •  Mozgási hézagok falon, padlón
 •  Ablak csatlakozás / ablak körüli hézagok

TÖMÍTÉS ÉS RAGASZTÁS:

 •  Ereszek, lefolyócsövek
 •  Fém vízszigetelő burkolatok

A Sikaflex-11 FC+-t ne alkalmazzuk üvegek közti hézagzárásra, valamint benzin, olaj, szerves oldószerek és savak tárolásánál, továbbá uszodák hézagtömítésénél.

Engedélyezett élelmiszeripari területen történő felhasználásra.

1. Könnyű elemek ragasztása

Sikaflex-11 FC Purform rendelkezik némi kezdeti tapadással, így a könnyebb tárgyak (pl. házszám, díszítőelemek, jelzések) ideiglenes rögzítés nélkül felragaszthatók, mivel a ragasztó képes megtartani ezeket az elemeket a kötés ideje alatt.

2. Ablak csatlakozás / ablak körüli hézagok

A durva tégla-cement, fa vagy beton falszerkezet és az ablakkeret közötti szoros illesztéshez. Ezek az anyagok mind eltérő hőtágulási jellemzőkkel rendelkeznek, melyre a rugalmas tömítőanyag jelenthet megoldást.

3. Beltéri repedésmentes tömítés

A beltéri csatlakozási hézagok építkezés közben (száradás) és az évszakok változásával (téleg a száraz levegőtől összezsugorodik a fa, nyáron a párás levegőtől megduzzad) is nagymértékben mozognak.

4. Csatlakozási hézagok

Az épület a hézagoknál a legsebezhetőbb vízbehatolás szempontjából. Csak a rugalmas tömítőanyagok, például a Sikaflex-11 FC Purform képes az épületelemek közötti mozgás, vibráció, zsugorodás, hibák és érdesség kiegyenlítésére.

5. Rugalmas ablakpárkány ragasztás

A rugalmas ragasztás előnyösebb a merev ragasztásnál vagy a mechanikai rögzítésnél ott, ahol az épületelemek eltérő hőtágulási jellemzőkkel rendelkeznek, érdesek a felületek vagy víznek vannak kitéve (pl. fém ablakpárkány felszerelése egy tégla-cement alapra).

6. Vízelvezető és lefolyócsövek tömítése és ragasztása

Egy példa a ragasztás és a tömítés egyidejű alkalmazására. A ragasztó összetartja a csöveket vagy az eresz elemeit, ugyanakkor tömíti a csatlakozást, kiegyenlíti a mozgásokat és csillapítja a rezgéseket.

7. Falburkolat ragasztása és tömítése

A rugalmas ragasztás a megoldás a problémamentes falburkoláshoz. A vastag rétegben feldolgozott rugalmas ragasztóanyag, például a Sikaflex-11 FC Purform azáltal, hogy kiegyenlíti a felület érdességét és a hőtágulási mozgásokat, erősen és tartósan hozzáragasztja a burkolóelemeket a falhoz.

8. Padló hézagok

A betonjárda vágott hézagjainak, illetve a különböző alapfelületek közötti mozgási vagy munkahézagok vízszigeteléséhez a tömítőanyagnak ellenállónak kell lennie a mozgással, időjárással, mechanikai és vegyi igénybevétellel szemben.

9. Lépcsőburkolat ragasztása és tömítése

Hasonló jellegű és hasonló hőtágulási mozgással rendelkező alapfelületre (pl. beton) való ragasztás esetén, a csemperagasztó használata a leggyakoribb megoldás. De ezzel a feladattal a Sikaflex-11 FC Purform is megbirkózik.

10. Beton munkahézagok

A betonlapok méretei korlátozottak a zsugorodási és repedési problémák miatt. A betonlapok közötti hézagokat mindig vízszigeteléssel kell ellátni. A hézag szélessége változó, függ a betonlapok hőmozgásától.

Sikaflex-11 FC Purform Műszaki adatai

A Sikaflex-11 FC egykomponensű, nedvesség hatására térhálósodó, rugalmas, poliuretán bázisú ragasztó- és tömítőanyag.

 •  Bőrképződési idő: 70 perc (+23°C, 50% rel.páratart.)
 • Kötési sebesség: 3 – 4 mm/24 óra (+23°C, 50% rel.páratart.)
 • Nyírószilárdság (+23°C, acél): 0,5 MPa
 • Metsző rugalmassági modulus, 100%-os nyúlásnál, +23°C: 0,6 MPa
 • Szakadási nyúlás: 400%
 • Továbbszakítási ellenállás: 8 N/mm (MS és szilikon esetén kb. 4 N/mm)
 • Keménység: 32 Shore A (+23°C)

SZÍN

Betonszürke, fehér, fekete Nagyobb rendelési mennyiség esetén egyéb színárnyalat is szállítható. A megfelelo színválasztás függ a környezeti hatásoktól (vegyi igénybevétel, magas homérséklet, UV-sugarak), melyre különösen a fehér szín alkalmas.

CSOMAGOLÁS

300 ml-es kartus (1 karton = 12 db)
600 ml-es unipac (1 karton = 20 db)

TERMÉK ADATLAP

SIkaflex-11 FC+

BIZTONSÁGI ADATLAP

Sikaflex-11 FC+

homepencildatabaseenvelopestorecartphone-handsetphonemap-markerquestion-circle