Nagyobb mennyiségű eső vagy viharok után gyakori, hogy az otthonunk beázásával kell szembesülnünk, például foltok jelennek meg a tetőtéri szoba kémény felületén, vagy akár csöpög a mennyezetről a víz. A beázás bármelyik irányból is érkezik, ha nem orvosoljuk mielőbb a problémát, akkor komoly károkat okozhat.

A beázás utáni első lépések

Annak ellenére, hogy a javítás - bármilyen okból kifolyólag is ázott be a házunk - ugyanúgy történik, mégis fontos feltárni az okot. Miért? Hogy megelőzhető legyen a tovább rongálódás és az újbóli beázás. A betegségek esetén sem elegendő a tüneteket kezelni, az igazi gyógyulás érdekében látni kell a betegség gyökerét, mely gyógyításával a tünetek is megszűnnek.

A külső beázásokat gyakran a tető hibái okozzák, például sérült tetőcserép, vagy hibás pala, ami alatt esetleg már elöregedett vagy hiányos a szigetelés ezért könnyen utat talál magának a víz, főként, ha nagy mennyiségben érkezik. Gyakori az is, amikor beázás a kémény körül található bádog „kéményszoknya” és a tetőfedő anyag közötti megfelelő hosszúságú átfedés hiányára vezethető vissza.

Hogyan hozható rendbe a beázás helye?

Természetesen magastető esetén tetőfedő segítségével először is fel kell kutatni a beázás okát, pontos helyét. A száradási folyamat akár több hétig is eltarthat, ugyanis a beázott terület nagyságától, illetve az időjárás adta körülményektől függően akár 3-4 hét is szükséges a teljes száradáshoz. Javasolt ezt az időt kivárni, és közben olyan megszüntető megoldást találni, ami nem akadályozza a száradást. A beázás okának megszüntetéséhez, a megelőzéshez haladéktalanul lássunk is neki, ne várjuk meg a következő nagyobb vihart, csapot esőt.

Ha nem szükséges szerkezeti javítás, a későbbi hibák megszüntetéséhez a Sika bitumen alapú termékei sok esetben a legpraktikusabb vízszigetelési megoldást biztosítják házunk körül. Ezek közé tartozik a Sika MultiSeal szigetelőszalag, amely egy erős, öntapadó, modifikált bitumenes szigetelőszalag, felső oldalán alumínium fóliával kasírozva. A Sika MultiSeal rendkívül keresett mind kivitelezők, mind pedig az „ezermesterek” körében, hiszen sokrétű felhasználási lehetőséget biztosít, egyaránt alkalmas szigetelésként és gyorsjavításként vízbeszivárgás ellen tetőkön és más épületelemeken.

Felhasználási területe rendkívül széles, hiszen használhatjuk repedések, hézagok javításánál teraszokon, erkélyeken, tetőkön, kéményeken, stb. Emellett csövek, lefolyók illesztési hézagjainak zárásánál és hézagzárásoknál különböző alapfelületek között is ideális megoldás.

Felhasználása rendkívül egyszerű:

1. Tisztítsa meg a felületet, mely legyen száraz, tiszta, portól, zsirtól mentes.
2. Vágja le a megfelelő hosszúságú szalagot, a szalag tapadjon le min. 5 cm-t a hézag mindkét oldalán.
3. Távolítsa el a védőfóliát
4. Nyomja a szalagot a javítandó felületre
5. Simítsa el a felületet gumihengerrel vagy kézzel

Az egyszerű használat mellett további előnyök:

• jó tapadás különféle alapfelületekre
• bitumenes anyagokkal kompatibilis
• átfesthető
• alacsony hőmérsékleten is alkalmazható
• 3 és 10 m-es tekercsben is kapható
• szürke és Terrakotta színben is kapható

Sika MultiSeal használatra kész, szakadásálló, vízszigetelő és öntapadó szigetelő szalag. Rugalmas-plasztikus, bitumenes vízszigetelés erősített alumínium fóliával fedve. Sika MultiSeal ideális hézagtömítésre falak, tetők és szerkezeteik között.

  • Nagyon egyszerű felhasználás
  •  Jó tapadás különféle alapfelületekre
  •  Öntapadó
  •  Bitumenes anyagokkal kompatibilis
  •  Átfesthető
  •  Alacsony hőmérsékleten is alkalmazható

A Sika MultiSeal alkalmas szigetelésként és gyorsjavításként vízbeszivárgás ellen tetőkön és más épületelemeken.

homepencildatabaseenvelopestorecartphone-handsetphonemap-markerquestion-circle