💥Sika x Helly ajándék akció!🎁💥👉Ezentúl minden nagyobb összegű vásárlásod mellé egy értékes Helly Hansen Workwear termékkel kedveskedünk!😁Mindössze annyi a teendőd, hogy a megrendelés leadásakor beírod a megjegyzés rovatba a kívánt méretet, illetve a színt, amit szeretnél! Ne hagyd elveszni ezt a nagyszerű lehetőséget! Rendelj nálunk!😉

-->

Ajándékok:

75 000 Ft 👉https://munkaruha88.hu/.../helly-hansen-manchester.../

250 000 Ft 👉 https://munkaruha88.hu/termek/helly-hansen-manchester-2-0-softshell-melleny/

450 000 Ft 👉https://munkaruha88.hu/.../helly-hansen-manchester-2-0.../

1000 000 Ft 👉 https://munkaruha88.hu/termek/helly-hansen-magni-shell-dzseki/

Bosszantja, szenved a csúnya vagy ismétlődő graffitiktől? Állandó, könnyen használható megoldást keres falai és épületei védelmére? A Sikagard-850 Clear nehezíti a plakátragasztást és graffiti készítést akár többszöri tisztítást követően is.

A Sikagard-850 Clear olyan átlátszó bevonatot képez, amely megvédi a felületet a nem kívánt plakátragasztástól és graffitiktől.

 • a graffiti eltávolítható hideg vízzel és egy tiszta rongy vagy súrolókefe segítségével is
 • nincs szükség forró vízre, mosószerekre és nem szükséges nagynyomású tisztító sem
 • a plakátok néhány nap múlva egyszerűen leesnek - csak el kell dobnia őket

Még soha nem volt ilyen egyszerű megvédeni a falakat a nemkívánatos, visszatérő graffitiktől és plakátoktól.

A Sikagard-850 Clear UV-álló bevonatként felhasználható látszóbeton, falazat, cementbázisú vakolat, valamint bevonattal ellátott beton, falazat, cementbázisú vakolat esetén, továbbá korábban víztaszító impregnálással kezelt beton, falazat, cementbázisú vakolat, vagy akár kezelt vagy kezeletlen fa alapfelületeken is.

A teljes védelmi rendszer magában foglalja:

 • Sikagard-850 Activator alapozót kezelt ásványi alapfelületre vagy fára
 • Sikagard-850 Primer alapozót kezeletlen ásványi alapfelületre

Kapcsolódó termékek

Társasházaink és kertesházaink, illetve régi épületeink falainak nedvesedése nem csak kizárólag esztétikai problémát jelenthet, de sajnos hosszú távon teljes házszerkezet romlását is eredményezheti. Mindemellett komoly egészségügyi problémákat is előidézhet a bent élők számára, ami újabb nagy kockázatot jelent, amennyiben nem cselekszünk azonnal. Az állandósuló párás levegő kiváló melegágya lesz a különböző gombák megtelepedésének, amely így erős allergiás és asztmás reakciókat válthat ki a lakóknál. A páratartalom miatti hideg érzet, pedig könnyebben vezet megfázáshoz hasonlatos gyakori tünetekhez.

Mi okozhatja a falnedvességet?

Az emelkedő falnedvesség vagy kapilláris víz régi épületek egyik tipikus sajátossága. Ezen épületek építésének az idején az építkezők még nem alkalmaztak, vagy nem is tudtak alkalmazni vízszigetelő anyagokat. Ilyen anyag például a bitumen és a hasonló, napjainkban vízszigetelésben alkalmazott anyagok.

Azt azonban soha ne felejtsük el, hogy nem csak a régi épületeknél fordulnak elő ilyen tünetek. A nem megfelelően megépített vagy vízszigetelt házaknál ezek problémák ugyanúgy megjelennek. Ezért azt javasoljuk, hogy amennyiben ilyen jellegű vizesedést érzékel az épület egyes részein, azonnal cselekedjen, hogy még időben, a lehető legkisebb anyagi ráfordítással tudja eszközölni a kellő javításokat és pótolni a hiányzó szigetelést.

Mi okozza ezt a feláramlást?

Ezt a káros jelenséget a víz felületi feszültsége okozza a falban. Ugyanis a vízmolekulák polarizációja az, aminek a közvetlen következménye az úgynevezett hajszálcsövesség. Így a kapilláris hatás miatt a falban a víz felfelé fog „kúszni”. A mozgás közben további elektromágneses mezőt hoz létre, ezzel növelve a már említett kapilláris hatást.

Mennyire gyorsan cselekedjünk?

Az ilyen jellegű vizesedési problémákat, egyértelmű, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban kell orvosolni. Bizonyos esetekben – többnyire a régi épületeknél –, maga az épület épsége a tét, míg más esetben, például a további penész kialakulással, az ott élők egészségét is nagyban kockáztatjuk. Ahhoz, hogy gátat szabjunk ezeknek a káros hatásoknak és következményeiknek, mindenképpen érdemes a lehető legmodernebb technológiai megoldásokhoz folyamodnunk, olyan megoldásokhoz, amelyekkel kizárhatjuk a továbbiakban felmerülő hasonló eseteket.

Skflex tanácsok!

Mivel a falak nedvesedése – kiváltó októl függetlenül – komoly károkat okozhat az épületek szerkezeti állapotában, és ahogy azt már fentebb is leírtuk az egészségünkre is károsan hathat, így mindenekelőtt kérjük ki egy valódi szakember véleményét. Ő, a falnedvesség mérése után fel fogja vázolni a számunkra lehetséges kivitelezhető megoldásokat. A falnedvesedés megszüntetése a mai technológiai újításokkal már saját kezűleg, akár házilag is megvalósítható, de ehhez mindenképpen érdemes tisztán látnunk, hogy tudjuk, hogy valójában mekkora is a baj.

Mechanikai vágás: Az ötlet lényege, hogy magában a szerkezetben egy áthatolhatatlan membránt helyeznek el, amely teljesen blokkolja az emelkedő nedvességet. A behatoló munka nagyon intenzív, amely veszélyeztetheti a szerkezet stabilitását.

Elektroozmotikus áramlás: Ha nagyon kis elektromos töltést "fecskendeznek" be az épület szerkezetének adott részébe, akkor a falnedvesség megállítása terén hatás érhető el. Azonban ennek a rendszernek a hatékonyságát gyakran megkérdőjelezik. Az alkalmazás meglehetősen bonyolult, az üzemeltetési költségek magasak és folyamatos karbantartást igényel a rendszer.

Porózus habarcs alkalmazása: A megoldás előnye, hogy a használatra kész porózus habarcs elősegíti a falazatban megtartott nedvesség párologtatását. A speciális szerek nagy póruseloszlást és diffúz kapilláris szerkezetet adnak a habarcsnak. A nagy pórusok biztosítják, hogy a víz elpárologjon, majd hagyják, hogy a sók nagyobb térben kristályosodjanak ki, ezzel elkerülve a veszélyes tágulási jelenséget a vakolatban és a falazatban.

Kémiai megoldások: Hosszú évek óta találkozhatunk azzal, hogy különböző típusú vegyi anyagokkal igyekeznek gátat vetni a falak nedvesedésének. Ezek a megoldások a számos előny mellett azonban több hátrányt is rejtenek. Egyes módszereknél a kezelt zárt területtől legalább 48 órán keresztül távol kell tartani az állatokat és az embereket, az alkalmazott anyag gyúlékony, a befecskendezéshez nyomás szükséges és végül, de nem utolsó sorban az eljárást csak speciális szakértelemmel rendelkezők végezhetik. Más kémiai megoldásnál a reagáláshoz szükséges a CO2 jelenléte. Vastagabb falakban az eljárás hatékonysága alacsonyabb, míg relatív alacsony a hatékonyság a nedvesség jelenlétében.

Kémiai kezelés természetes gravitáció segítségével: A módszer lényege, hogy a bejuttatott anyag a természetes gravitáció segítségével diffundál a szerkezet pórusain keresztül. A viszonylag alacsony költség mellett a folyamat nagyon hosszú, és az injekciós edények folyamatos utántöltést igényelnek. Amellett, hogy a rendszer hosszú ideig esztétikailag sem nyújt kellemes látványt, nagy a valószínűsége annak is, hogy nem tudunk elérni vele homogén injektálást. A megoldás hátránya továbbá az is, hogy a befecskendezett folyadék kb. 90 százaléka csak hordozó anyag, aminek a hatás érdekében el kell párolognia. A természetes gravitációs módszer mellett a kémiai kezelések közé sorolhatók az oldószer alapú rendszerek is, amelyek gyorsan kikeményednek, kevésbé hatékonyak a diffúziós folyamatban, különösen vastagabb falak esetében.

Egy igazán jó tanács, amiért nem kell messzire mennie!

Ha kevesebb bontási munkálattal és kosszal szeretnénk megoldani a problémát, akkor olyan hatékony, falba juttatott tömítőanyagra van szükség, amely bejut az összes résbe és száradás után a hajszálrepedésekben is elzárja a víz útját, ami által vízállóvá teszi a szigetelt területeket.

A módszer a legtöbb épületnél alkalmazható és biztos vízzáró réteget képez. A Sika a felszivárgó talajnedvesség megállítására, a sók lekötésére, a víz elpárologtatására, a lélegző fal létrejöttére SikaMur vízzáró injektáló krémet és a rendszer részét képező falszárító vakolatot ajánlja.

SikaMur, az önállóan, kivitelező nélkül is alkalmazható, tökéletes eljárás

A kárelhárításhoz előzetes szakmai képzés nélkül is neki lehet állni, hiszen a legtöbb falazat típus esetén jól használható, és semmilyen extra hozzáértést nem igényel:

 • az anyagmennyiség könnyen kiszámítható
 • az injektáló lyukakat nem kell benedvesíteni
 • nem kell utána tölteni az injektáló anyagot
 • nincs szükségünk drága injektáló berendezésre
 • a SikaMur-Dry falszárító vakolat felhasználása is egyszerű, hiszen csak egykomponensű, és a vakolandó felület nem igényel semmilyen bonyolult előkészítést
 • a vakolat felvitelét követően csupán glettelésre, vagy szilikát alapú festésre van szükség

Gazdaságos megoldás a talajnedvesség szigetelés terén

 • nincs szakkivitelezői munkaköltség
 • egy rendszeren belül tudjuk elvégezni a víz elpárologtatását a falszerkezetből, lekötni a sókat a habarcsrétegben és megakadályozni, hogy a továbbiakban sóvirág és penész alakuljon ki
 • gazdaságos csomagolások (injektálókrémnél 600 ml-es unipack, szárítóvakolatnál 25 kg/zsák kiszerelés)
 • mind az injektálás, mind a falszárító vakolat felhelyezése során nagyon kevés lesz az anyag- és hulladékveszteség
 • injektálás során nem kell tartani az anyag visszafolyásától
 • a falszárító vakolat akár külső, akár belső falazat esetén is alkalmazható

Időtálló, professzionális minőség hosszútávon

 • az injektáló krém koncentrátum 80% feletti aktív szilán-bázisú víztaszító hatóanyag tartalommal rendelkezik, így más szilikonát tartalmú vízszigetelő anyagokkal ellentétben hosszútávon segíti a víz elpárolgását a falazatból, a sókivirágzás megakadályozását, a sók lekötését a habarcsrétegben
 • a szárítóvakolat speciális légpórusokat és adalékanyagokat tartalmaz, emiatt engedi lélegezni a falat
 • a jó eredményt nemcsak tömör téglafalak, hanem az üreges falak, szabálytalan formájú kő, vagy zúzott kő töltésű falaknál is elérhető

Érdeklődjön az skflex.hu munkatársainál! Keressen minket telefonon nyitvatartási időben és szakértő kollégáink minden kapcsolódó kérdésére válaszolni fognak! Ne habozzon! Válassza a svájci Sika cég bizonyítottan működő és tökéletes megoldásokat kínáló termékeit, és orvosolja problémáit az elérhető legmodernebb technológiákkal! Nézzen körül nálunk, és garantáljuk hogy nem fog csalódni!

Sikafloor Garage epoxigyanta padlóbevonat az skflex.hu ajánlásával

Az epoxigyanta padlóbevonat manapság már egyre népszerűbb választás a lakossági felhasználás terén is. Amíg a Sikafloor Garage és társai az elmúlt években többnyire csak a plázák parkolóiban, illetve a nagyobb terhelésnek kitett helyeken, várótermekben, kórházakban vagy a dizájnos üzletek padlóinál volt praktikus választás, addig mára ez trend teljesen megváltozott. Kijelenthetjük, hogy az epoxigyanta padlóbevonatok reneszánszukat élik a háztartásokban is, ami persze nem is véletlen. Ez a professzionális anyag ugyanis rendkívül tartós mindamellett, hogy elképesztően gyors kivitelezést, mutatós és esztétikus megoldást, valamint látványos a felhasználók és megrendelők számára.

A Sikafloor Garage epoxigyanta padlóbevonat legnagyobb előnyei


A Sikafloor védőbevonatok futótűzszerű elterjedése a lakossági felhasználás területén abszolút nem véletlen. A tartósság, a kopásállóság és a vegyi anyagokkal való ellenállóság eleve tökéletes választássá teszi azoknak, akik valami igazán megbízható, könnyen takarítható és egyben kifejezetten strapabíró burkolatot keresnek. Hiszen, ha ezek az epoxigyanta padlóbevonatok a naponta takarítógépekkel tisztított, nagy igénybevételű helyeken is megállják a helyüket, akkor kisebb igénybevétel mellett ez az elnyűhetetlenség hatványozottan igaz lesz. A Sikafloor Garage alkalmazása a lakások bizonyos helységeiben, pincékben, alagsorokban vagy műhelyekben és tárolókban, sokszor sokkal költségkímélőbb és ésszerűbb választás, mint a klasszikus meleg vagy hidegburkolatok lerakása. Ellenálló és időtálló tulajdonságuk messze megelőzi a fent említett hagyományos burkolattípusokét.
A Sikafloor Garage epoxigyanta védőbevonat egy olyan professzionális megoldás a burkolatkialakítás során, amely mind a tartósság, mind pedig az esztétikus, repedésmentes padlóbevonat választás és komfortos otthonérzet kialakításában is nagy és látványos előnyökkel szolgál. További hatalmas fölénye a fent említett burkolatokkal szemben, hogy a Sikafloor Garage fejlesztésekor a gyártó, a rendkívül széles színpaletta mellett, a szakszerű házi kivitelezés lehetőségét is egyértelmű prioritásba helyezte.

A Sikafloor Garage epoxigyanta burkolatrendszer egy igazán univerzális megoldást kínáló védőbevonat:

 • kellően gyorsan, akár 2-4 nap alatt egyenletes és esztétikus burkolat hozható létre
 • akár házilag, saját kezűleg is kivitelezhető megoldás
 • nem csak a garázsban, hanem műhelyekben, mosókonyhákban, folyosók vagy többfunkciós helyiségek biztonságos, tartós burkolását is lehetővé teszi


Az epoxigyanta padlóbevonat minden olyan helyiségben alkalmazható, ahol kellően fontos, hogy egyenletes, repedésmentes, strapabíró, a vegyi anyagoknak is ellenálló, pormentes, könnyen tisztítható és nagy kopásállóságú padlóburkolat legyen. Ezt a terméket alkalmazhatja a már meglévő betonra, estrich betonra vagy epoxigyanta habarcsra, így a Sikafloor Garage burkolatrendszer bátran választható és tökéletes megoldást nyújt egy felújítás során is.
A Sikafloor Garage padlóbevonat költségkímélő, nagyon látványos és gyors végeredményt biztosít, ami hosszú távon is makulátlanul ki fogja szolgálni a vele szemben támasztott igényeket. Tekintse meg a Sikafloor Garage epoxigyanta padlóbevonat szakszerű felhasználását bemutató kisfilmet!Az skflex.hu a svájci Sika cég termékeinek hivatalos forgalmazója. Amennyiben valamelyik termékkel kapcsolatban kérdése merülne fel, vagy a felhasználás mikéntjeire lenne kíváncsi, kérjük keressen minket bizalommal telefonon nyitvatartási időben és szakértő kollégáink minden kapcsolódó témában a segítségére lesznek. Nézzen körül webáruházunkban és válogasson igényei szerint a piacon elérhető legjobb építőipari anyagok széles skálájából. Kellemes válogatást kívánunk!

 • Sikafloor Garage
  Sikafloor Garage
  Original price was: 62 510 Ft.Current price is: 55 565 Ft.

Régi épületek klasszikus problémája a kapilláris víz

Az emelkedő falnedvesség vagy kapilláris víz régi épületek egyik tipikus sajátossága. Ezen épületek építésének az idején az építkezők még nem alkalmaztak, vagy nem is tudtak alkalmazni vízszigetelő anyagokat. Ilyen anyag például a bitumen és a hasonló, napjainkban vízszigetelésben alkalmazott anyagok.

A régi épületeket egy másik érdekes jellemzője, hogy meglepően gyakran alapzat nélkül építették őket, közvetlenül a földre. Miután az építésekhez használt alapvető építőanyagok, mint a tégla, a kő, a malter vagy a beton kisebb-nagyobb mértékben porózusak, a falszerkezetben lévő mikrokapillárisokon keresztül a nedvesség a talajból fokozatosan felfelé mozog, és a fal átnedvesedik. Ezt nevezzük kapilláris víznek.

Mi okozza ezt a feláramlást?

Ezt a jelenséget a víz felületi feszültsége okozza. Ugyanis a vízmolekulák polarizációja az, aminek a közvetlen következménye a hajszálcsövesség. Így a kapilláris hatás miatt a falban a víz felfelé „kúszik”, és mozgás közben további elektromágneses mezőt hoz létre, ezzel növelve a kapilláris hatást.

Mire figyeljünk kapilláris víz esetén?

Az ilyen problémával küzdő épületek szerkezeti és statikai sajátosságai miatt, az emelkedő nedvesség megfékezésének módszerét kellően nagy körültekintéssel kell kiválasztanunk. A mai technológiák segítségével, már lehetőségünk van megakadályoznia felnedvesedést, sőt utólagos szigetelést biztosíthatunk az épületeknek. Legyen szó múltszázad eleji házak, műemlék épületek felújításáról, vagy vályog építmények utólagos vízszigeteléséről, a legújabb módszerek lehetőséget biztosítanak a kapilláris vízszigetelésre. Mielőtt választanánk a megoldási lehetőségek közül, érdemes jól körüljárni a témát. Ne feledjük, hogy érdemes a lehető leggyorsabb és legbiztosabb módszert választanunk!

Sajnos nem csak a régi épületeknél fordul elő

A kapilláris nedvesség előfordulhat olyan újabb épületekben is, amelyeknek a vízszigetelése ugyan biztosítva lett az építés során, de az valamilyen formában megsérült. Tehát az ilyen épületek esetében, a problémát a sérült vagy megrongálódott vízszigetelés okozza, és emiatt jelentkezik a felnedvesedés folyamata. Ezen kívül még árvizek esetén szokott a kapilláris nedvesség megmaradni az építmények falában, itt is, ugyancsak a vízszigetelés megrongálódása miatt.

Egyéb nedvesedés a falakon

A páralecsapódás útján kialakuló nedvesség a pincétől a padlásig okozhat további kellemetlenséget és költséges károkat. Páralecsapódással legtöbbször vagy a tetőszigetelés repedéseiben, vagy azokban a sarkokban találkozhatunk, amelyek egyik oldala külső főfal. A házon belül pedig ott, ahol a hőszigetelés hiányos, ahol nagyobb hőmérséklet különbségek alakulnak ki, és ahol a hiányos szigetelőrétegbe a meleg, páradús levegő beszivárog.

Károk a víz és az ásványi sók miatt

Az előzőekben bemutatott folyamatok leegyszerűsítve négyféle kárt okozhatnak:

 • Keletkezhet mechanikus kár, amikor a nedvesség a repedésekbe szivárog, majd végül megfagy, és így kitágul és szétfeszíti a meglévő repedést.
 • Az ásványi sók külön is, valamint a vízzel együttesen is károkat okozhat. Az ásványi anyagok ugyanolyan feszítő hatást gyakorolnak a repedésekre, mint a fent említett jég esetében. Az ásványi sók egyre nagyobb mennyiségben rakódnak le a falak átnedvesedésével arányosan, így tágítva tovább a réseket.
 • A károk harmadik típusát az úgynevezett biológiai jellegű károk jelentik. Ezek az építőanyagokat károsíthatják vagy ami még rosszabb, le is rombolhatják azokat. Az ilyen esetekben mikroorganizmusok támadják meg az épületet, amelyek homlokzata láthatóan zöldes színezetet kap a nem kívánt élősködőktől. Ugyanide, a biológiai veszélyek közé tartozik a penészesedés is az épülethelyiségek sarkaiban, illetve a bútorok mögötti falfelületen. A penész mindig a páralecsapódás következménye.
 • A negyedik csoportba tartozik a vegyi korrózió. Ezt a jelenséget a levegőben és a csapadékvízben található gázok idézik elő. Jelei a hámló vakolat, a lepergő festék, a terméskő porladása, valamint az építőanyagok fokozatos gyengülése. Balkonokon gyakran előforduló jelenség. A gáznemű szennyező anyagok a betonacélt körülvevő betont rongálják, ezáltal annak védelme is csökkenni kezd, majd a megindult rozsdásodás szétfeszíti a szennyezett betont.

Mit tehetünk?

Az ilyen jellegű problémákat, magától értetődő, hogy gyorsan és hatékonyan orvosolni kell. Amint azt láthatjuk, egyes esetekben az épület épsége, míg más esetben, mint a penész kialakulásánál, az egészségünk foroghat kockán. Amennyiben nem szeretnénk a fent említett kockázatokkal szembenézni, érdemes a lehető legoptimálisabb technológiai megoldásokhoz folyamodnunk, hogy kizárhassuk a további felmerülő kellemetlenségeket.

Egy jó tanács: Ne gondolkodjon, cselekedjen!

Amennyiben régi épület, akár műemléképület felújításán gondolkodik, úgy ez az eljárás semmiképpen se kerülje el a figyelmét. A felsorolt problémák, vagy már réges-rég jelentkeztek és látható nyomai vannak, vagy a nem túl távoli jövőben kell majd számolnia velük. Amennyiben pedig, újabb építésű ingatlannál merül fel a kapilláris víz vagy már nedvesség okozta kár, úgy mindenképp lépnie kell ingatlanának megóvása érdekében. Ehhez nyújt kellően gyors segítséget és teljes körű megoldást az skflex.hu által forgalmazott SikaMur InjectoCream-100. Ha kérdése merülne föl az alkalmazást illetően, kérjük bátran keressen minket nyitvatartási időben, és szakértő kollégánk válaszolni fog az esetlegesen felmerülő kérdéseire.


A SikaMur technológia megoldást jelent a falnedvesség szakszerű megállítására. Az utólagos vízszigetelési megoldások közül, ennek a rendszernek a választásával egy olyan kompakt megoldást kap, amely:

 • szakszerűen megoldja a sók lekötését, a víz elpárologtatását és egy esztétikus, lélegző fal létrejöttét
 • lehetővé teszi a szakszerű házilagos kivitelezést, mely igen előnyös a szakkivitelezők korlátozott száma miatt
 • a probléma minél gyorsabb, hatékonyabb lezárását teszi lehetővé, biztosítva ezzel az azonnali befejezhetőséget

A Sika több, mint egy évszázados tapasztalata a szigetelés terén

Kaspar Winklert vállalkozó szelleme vezette, amikor letette a cég alapkövét 1910-ben. Ő fejlesztette ki a Sika-1-et, egy gyors kötésű vízszigetelő habarcsadalékszert, melyet aztán Gotthárd-alagút vízszigeteléséhez is használtak. Így lehetősége lett a svájci vasúttársaságnak, hogy villamosítsa ezt a fontos összeköttetést Észak- és Dél-Európa között.

Winkler felismerte a közelgő globális igényt úttörő adalékszereire, ezért elindította leányvállalatait szerte a világon. Már az 1930-as években 15 Sika leányvállalat volt szerte Európában. Később újabbak létesültek az Egyesült Államokban, Argentínában, Brazíliában és Japánban is új piacot teremtett.

Egy igazi szabadalom nagyhatalom – Sika technológiák

A svájci Sika cég növekedési stratégiájának egyik pillére az innováció: 333 új szabadalmat nyújtottak be és 20 Globális Technológiai Központot tartanak fent szerte a világon. A vállalat egyértelműen elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett. 

A Sika alapvető kompetenciái a teherhordó szerkezetek szigetelése, ragasztása, zajcsökkentése, megerősítése és védelme. Ezeken a területeken már 100 éve széleskörű alkalmazási lehetőségeket talál az építőiparban, csakúgy mint az iparban, így a gépkocsik, kereskedelmi járművek, hajók és gépek minden fajtájánál.

Miért is jó a szigetelés?

A szigetelés minimalizálja a gázok és folyadékok tér közötti áramlását, valamint a hő vagy hideg terjedését és átadását. Óriási lapos tetők, bonyolult alagút-szerkezetek, könnyen sérülő víztározók és kifinomult homlokzatok válnak tartósan áthatolhatatlanná a szél és az eső által, ellenállóvá a hőmérséklettel, öregedéssel és vibrációval szemben. Ezáltal pedig megnöveli a belső helyiségek funkcionalitását és kényelmét.

A SikaMur szigetelő-rendszer elemei:

 • injektálható, talajnedvesség elleni szigetelő, vízzáró krém: SikaMur-InjectorCream-100
 • cementkötésű, előre kevert, falszárító SikaMur Dry vakolat, amely alkalmas nedves és sóvirágos falakhoz, lábazatok és alagsorok falaihoz:
 • a falszerkezetben lévő víz elpárologtatásához
 • a habarcsrétegben lévő sók lekötéséhez
 • sóvirág és penész kialakulásának megakadályozásához

Rendkívül gyorsan befejezhető, azonnali szigetelés

 • az injektáló szigetelő vízzáró krém anyag bejuttatásához nincs várakozási idő, nem kell várni a kivitelezőre
 • nem kell várni a folyadék behatolására sem nyomás alatt, sem gravitációsan
 • az injektálás után nem kell várni a 6-12 hónapos falszárítási periódusra, a SikaMur Dry alkalmazásával azonnal befejezhető a javítás

SikaMur – Egy önállóan, kivitelező nélkül is alkalmazható eljárás

A kárelhárításhoz előzetes szakmai képzés nélkül is neki lehet állni, hiszen a legtöbb falazat típus esetén jól használható, és semmilyen extra hozzáértést nem igényel:

 • az anyagmennyiség könnyen kiszámítható
 • az injektáló lyukakat nem kell benedvesíteni
 • nem kell utána tölteni az injektáló anyagot
 • nincs szükségünk drága injektáló berendezésre
 • a SikaMur-Dry falszárító vakolat felhasználása is egyszerű, hiszen csak egykomponensű, és a vakolandó felület nem igényel semmilyen bonyolult előkészítést
 • a vakolat felvitelét követően csupán glettelésre, vagy szilikát alapú festésre van szükség

Gazdaságos megoldás a talajnedvesség szigetelés terén

 • nincs szakkivitelezői munkaköltség
 • egy rendszeren belül tudjuk elvégezni a víz elpárologtatását a falszerkezetből, lekötni a sókat a habarcsrétegben és megakadályozni, hogy a továbbiakban sóvirág és penész alakuljon ki
 • gazdaságos csomagolások (injektálókrémnél 600 ml-es unipack, szárítóvakolatnál 25 kg/zsák kiszerelés)
 • mind az injektálás, mind a falszárító vakolat felhelyezése során nagyon kevés lesz az anyag- és hulladékveszteség
 • injektálás során nem kell tartani az anyag visszafolyásától
 • a falszárító vakolat akár külső, akár belső falazat esetén is alkalmazható

Időtálló, professzionális minőség hosszútávon

 • az injektáló krém koncentrátum 80% feletti aktív szilán-bázisú víztaszító hatóanyag tartalommal rendelkezik, így más szilikonát tartalmú vízszigetelő anyagokkal ellentétben hosszútávon segíti a víz elpárolgását a falazatból, a sókivirágzás megakadályozását, a sók lekötését a habarcsrétegben
 • a szárítóvakolat speciális légpórusokat és adalékanyagokat tartalmaz, emiatt engedi lélegezni a falat
 • a jó eredményt nemcsak tömör téglafalak, hanem az üreges falak, szabálytalan formájú kő, vagy zúzott kő töltésű falaknál is elérhető

Csúcsminőség az alapozástól egészen a tetőig

Egészen a kétezres évek óta a Sika alapvető kompetenciái a következőkben foglalhatók össze: ragasztás, tömítés, zajcsökkentés, szerkezetmegerősítés és védelem pincétől a tetőig. A cég maximálisan elkötelezett amellett, hogy piacvezetővé váljon ezeken a technológiai területeken.

A Sika által kínált védelem megnöveli a teherhordó szerkezetek tartósságát, és megőrzi az új és felújított objektumok anyagát. A kínált megoldások tartós védelmet biztosítanak a beton- és acélszerkezeteknek az időjárási viszonyokkal, vegyi hatásokkal, környezetszennyezéssel és tűzzel szemben.

Az skflex.hu által forgalmazott Sika anyagok mindegyike professzionális fejlesztőmunka eredménye. Amennyiben termék-alkalmazási tanácsra lenne szüksége vagy egyéb kérdése merülne fel egy adott technológiával kapcsolatban, kérjük keressen minket bizalommal nyitvatartási időben!

homepencildatabaseenvelopestorecartphone-handsetphonemap-markerquestion-circle